torsdag 25. november 2010

Snart skal det tennes....

...et lys i mange hjæm.
For på søndag e det første søndag i advent! Å kor æi glede mæi til det. Fra da av e det lov å pynte litt i heime,med julelys og julepynt(men hadde dåkker spurt mæi hadde æi nok gjort det for en stund sia allerede)
Og til advent treng man jo en adventstake, og i år har æi laga de sjøl. Den e laga av en isopor-ring som har fått kvit mose surra rundt sæi. En liten gnom og en bambi har fått plass på+ noen sopper og to fugler.
Kordan ser dåkkers adventstake ut?
På mandag hadde æi fri fra jobb, og da blei det en del shopping. Mest julegaveshopping, men også litt til tøvsjura sjøl.
På søstrene grene fikk æi med mæi nåen søte servietter + litt julepynt
Nille hadde faktisk litt søt julepynt. Likte denna nissen så godt. Trur han skal få stå ute på trappa å ønske velkommen. Og som såkker kanskje har skjønt så¨blir det en del fluesopper til jul hos oss i år.
Fretex hadde også en del skatter. Broderiet skal nok på en pute en gang, og kaffekoppan skal bli lysestake. Fikk spørsmål av en av dåkker læseran om kordan æi gjorde det med dissa stakan. Kan lage et innlegg om det i helga, når æi skal fikse dissa:)
Dissa hær to stoffan fant æi også på fretex. Va kjæmpefornøyd med det. Og glede mæi til å sy nåen søte tøvsjur-kjoler eller puter av dæm.
Hvis dåkker huske for en stund tilbake så hadde æi funne et frokostservise på loppemarked. Et sånt som gjorde at hjærte slo kjæmpefort og at æi næsten fikk lyst til å hive mæi over bordet for å få fatt i det.Ikke for at det va så alvorlig nydelig, men fordet æi husek at bestemor hadde sån når æi va lita. Og gjett ka æ fant på fretex? Jo detta sevreingsfate i samme serie! LYKKE!
Den her juleduken tenkte æi skulle få komme på en liten julekjole til lille tøvsjura mi.

Bilde av soverommet våres tenke æi at æi drøye til helga, så æi får skikkelig lys til å ta bilde av den fine blomsterenga våres:)
Ha en strålanes kveld alle sammen.
Klæm fra mæi til dæi:)

11 kommentarer:

 1. Koselig advents-stake, blir personlig og spesiell når en lager de selv, koselig;-) Blir spennede å se hva du tryller fram av de fine stoffene du fant!

  Hilsen Elin

  SvarSlett
 2. Å Tøvsjur, jeg kjenner på den LYKKEN du følte når du fant dette fatet :) Jeg har det på akkurat samme måten ;) Søt adventsstake du har laget, ekte norsk jul :)Dette broderiet blir veldig fint på ei pute ja :)

  Kos deg inne i varmen i kveld :) (-9 her )
  Klem fra Janne

  SvarSlett
 3. Herlige bilder av vakre ting!
  Den babushka-julekula har jeg også sikret meg. Synes den var så yndig og vakker.
  Så flott at du fant serveringsfat i samme serie. Syntes det var vakkert!

  Ha en fin kveld!
  :klem:

  SvarSlett
 4. Kjempeflott adventskrans:D og mye fint du har kjøpt deg og:D

  SvarSlett
 5. For ein kjempesøt adventskrans. Kjekt å kunne lage noko slikt sjølv kan eg tenke meg.

  SvarSlett
 6. fineste adventsstaken:) vet ikke i hvilken forfatning min er i, men har en laget av kongler for lenge siden:) Dåååånefunn har du gjort i fleng:) Nydelig broderi og stoffer:)
  Blir fint å se hvordan du lager lysestaker av koppene:)

  Torsdagsklem fra Trine:)

  SvarSlett
 7. Gleder meg til å se lysestaker oppi kaffikopp!

  SvarSlett
 8. Så mange fine ting du har fått deg. Og kransen var finfin. Flink du er! Her blir det nok også aktiviteter i pakkekalenderen. Synes det er kosleig og mest verdifullt å gjøre kjekke ting i lag.

  SvarSlett
 9. Så masse fint du har funne!
  *sukk*

  Fine adventsstaken og, min e ikkje laga ennå, men eg kjøpte faktisk lys i dag, så me får sjå ka det blir :o)

  Glede meg forresten te blomsterenga ;o)

  Og ja; ekstra kjekt med så personlig gave :o)
  Håpe du og dine får ei aldeles fiiin helg

  SvarSlett
 10. God kveld på 'dæi' du Tøvsjur :D
  Her i heimen er vi klare til søndag, med FULL julepynt! Toåringen var henrykt, så det ser ut som om nissene har hatt seg ei ordentlig kule i kveld her de ligger strødd på de merkeligste steder. Vi feirer aldri jul i Oslo, så vi må nyte egen julepynt litt i adventstida når vi ikke får gjort annet enn å pakke den bort igjen når vi kommer hjem fra ferie. Og i helga blir det adventskalendermekking med pakker til både store og små - hurra =)

  Når jeg titter innom deg får jeg stadig vekk Søstrene Grene-abstinenser. Skulle ønsker jeg hadde en butikk litt nærmere, for eksempel rett utfor døra mi eller noe! De har så herlige ting :-)

  Men ingenting slo jo bambien din da *smelt*! Har de ikke oppdaga bambier i Wien, kanskje?

  Jeg hadde en drøm om å raide loppiser rundtom etter julepynt i høst, men kom meg aldri på ett eneste ett. Jeg ble sittende med penselen gitt! Du må nå gjerne tipse alle bardudøler du kjenner om Rundhaugmartnan i helga :D ALLE i Bardu vil vel ha ett Istind-bilde fra rettsida, hehe...

  Ha ei fin helg med familie og adventslys, nisser og bambier :-)

  SvarSlett
 11. Jøss, du er så flink å finne bruktting :) Jeg finner nesten aldri noe jeg... Men kanskje jeg bare ikke er så flink å se potensialet :)

  God adventshelg ...

  SvarSlett