tirsdag 30. november 2010

når en tøvsjur baker kaker...

...baker pepperkaker kaker, tar du først en liten voksduk og litt pepperkake deig. Ned på gulvet legges deigen, og det neste du skal gjøre er å bake pepperkaker slik som pippilangstømp gjør!
:D
Vi har altså baka pepperkaker i helga. Og en ny tradisjon som e innført i tøvsjurhuset, e at de første pepperkakan som bakes i adventstia, skal bakes på gålve! Lilletøvsjura syntes detta va kjæmpestas. Dissa pepperkakan e nok ikke dæm som blir særvert når vi får besøk og sånt, men lilletøvsjura skal få spise de helt sjøl.

Vi laga også våres eget pepperkakehus. Et til lilletøvsjura og et til oss voksne, og dag blei dæm pynta. Trur det gikk mere pynt inn i munnen til Ariel enn det kom på huset. Men det e lov når man pynte pepperkakehus.
I mårra e det jo 1. desember, og i år skal Ariel for første gang få adventskalender. De siste dagan har æi oppholdt mæi en god del på syrommet for å få færdig alle de små størmpan som skal utgjøre lilletøvsjura sin kalender. Og i kveld blei de hengt opp! Inne i strømpan ligg det nåen f¨å gaver, men mest lapper med ting osm vi skal gjøre sammen. Nåen eksempler på detta e: spise middag på gålve, ta bussen til byen for å gå på kafe, gå på pulverheksa og julenissen, skrive brev til julenissen. Synes detta virke som en veldig koselig ting å gjøre istede for at de skal få gaver kvær dag(no har vi jo ikke prøvd det ut da, så v vet jo ikke helt kordan det skår ann) Det betse de små vet e jo som regel når vi voksne har tid til å gjøre ting sammen med de og på dæmmes premisser:)
Har dåkker pakkekalender hjæmme hos dåkker kanskje?
På kalenderen våres e det bare 21 strømper i år. detta e for at den 21. desember reise vi hjæm til nordnorge til familien våres der oppe,og da gidd vi ikke ta med oss kalender opp der.
Den siste strømpen ho får e en stor julestørmpe. En sån som man får på julaften full av snop og julehefter. Oppi den ligg det litt ting som gjør en lang flyreise litt lettere for små tøvsjurer:)

Sleng med et bilde av tøvsjura mi som prøve sæi på å possere litt når mamma skal ta bilde:)

Håpe dåkker får en kjæmpefin første desember i mårra.
Ha en fin kveld.
klæm

11 kommentarer:

 1. Så nydelige hun er lille Tøvsjura di :) Og julekalender høres ut som en veldig god idè istedet for masse småting man ikke trenger. Lurt :) Og de julestrømpene dine var superfine :) God adventstid :)

  SvarSlett
 2. Kjempefin julekalender. :) Kos med sånne lapper i, det blir nok stas! :)
  Her er det en pakke duplo som er fordelt i 24 poser. :)

  SvarSlett
 3. Åhhhh, så koselig å bake på golvet!
  Og for et arbeid du har hatt med den kalenderen da! Dritfin blei den, og eg syns du har ein veldig fiiin plan for kalendergavene :o) Møkje bedre enn pakke kvar dag, det ska værr sikkert.

  Og blomsterenga di da.... *smelt*
  Likte uhyre godt diktet på muren og. Mon tru ka mannen syns?
  Digge stilen din altså! Den e så særegen og inspirere meg MASSE! Så det så! ;o)

  Håpe du får ei aldeles superduper veka snuppa

  SvarSlett
 4. Jeg er ikke oppvokst med pakke kalender og er så veldig enig i at en slik "gjøre ting sammen" kalender er det beste som finnes :) Jeg vet om flere som har slike - og ungene elsker det.
  En opplevelse vare mye lenger en en leke - faktisk :)
  Flotte strømper!
  Ha en fin uke.

  Klem fra Frk.Eplegrøt

  SvarSlett
 5. Fin jente og fint navn :)
  Morsom tradisjon med gulvbaking! Det er sånn hun alltid blir å huske, den herlige sprø mammaen som bakte kaker på gulvet!

  Og kalenderen var også skjønn! Mine kalenderposer fra Nille er ikke like sjarmis. Og her ble det mer snop enn planlagt. Opplevelser får komme neste år :D

  SvarSlett
 6. så utrolig fint dere har det sammen, du og LitjTøvsjura di:) Er helt overbevist om at det skårer fullt hus med gjøreting i strømpene:) også så flotte julestrømper du har sydd:) Blir helt imponert jeg:)
  Har pakkekalender vi også, til to på 16 og 19 år:) det blir julesjokolade og gave annenhver dag:) men vi baker og gjør ting sammen for det altså:) Skal vise bildet av kalenderen senere idag:)

  Onsdagsklem fra Trine:)

  SvarSlett
 7. SÅ herlige bilder!! Så stemningsfullt og koselig. Jenta di er bare knusbedårende!
  Og vakre, vakre julestrømper. Dere kommer til å få en kreativ advent.

  Ha en deilig og varm dag i Rogaland også.

  :klem:

  SvarSlett
 8. Hei, så fine strømper du lager. Lille Tøvsjur er jo bare den søteste! Ha en fin uke videre, klem Wilhelmine

  SvarSlett
 9. Heeeerlig kalender!!!!
  Virkelig en super idè!!!

  SvarSlett
 10. Skjønneste pia!!♥

  Klemmer til dere begge!!
  Duse Pasteller

  SvarSlett